You are currently viewing Nyárzáró Balatoni programok

Nyárzáró Balatoni programok

 

Habár a nyár utolsó hónapjába léptünk, ez nem jelenti azt, hogy Magyarország szíve, a Balaton ne tartogatna számunkra megannyi kellemes programot a vízpart mellett.
Ebben a cikkben néhány ígéretes programot ajánlunk.

A jó idő csábít minket, hogy a vízpart felé vegyük az irányt. Számos város a Balaton környékén szeretné felkelteni az odalátogatók figyelmét, legyen szó akár az északi, akár a déli partról. Az idelátogatók gasztroprogramok tömkelegével találják szembe magukat a nyár ezen szakaszában. Az étel- és italkülönlegességek kedvelői számos helyszínen kóstolhatnak bele az adott fesztivál témájához szabott kínálatba.

Ezek közül egyik a jelenleg is zajló XV. Almádi Borfesztivál, amely a Szent István sétányon várja ínyencségekkel az odalátogatókat augusztus 3. és 20. között. Kisebb utazásért cserébe a Balatonfüredi Borhetek kínálnak kellemes kikapcsolódást 3 héten keresztül augusztus 10-től.

Ha a jövő hétvégére még tervezés alatt állnak a programjaink, az alsóőrsi Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál augusztus 16-tól 20-ig várja vendégeit egy könnyed nyárzáró programsorozat keretében.

A kultúrafalóknak kifejezetten ajánljuk a Balatonföldváron, Balatonbogláron, és Balatonfenyvesen található Kultkikötő programokat, melyek nem csupán a zenés estek rajongóit, hanem a színház szerelmeseit is a helyszínekre csábítják.

Érdemes ellátogatni a déli partra is, ahol a nyár fővárosaként emlegetett Siófok vár minket a Bor és Kenyér Ünnepe esemény keretein belül, augusztus 16 – 20 között, izgalmas programokkal tarkítva – az amúgy sem unalmas – Balaton partra jellemző élményt. 

A hónap vége felé közeledve a zenerajongók válogathatnak a fesztiválok közül: azonos időpontban, augusztus 22-től 25-ig kerül megrendezésre a Strand Fesztivál, valamint a B.my.Lake. Előbbi zenei felhozatala műfajt tekintve vegyes, míg az utóbbi leginkább a techno/minimal zene rajongóit célozza meg. A korábbi évektől eltérően idén Keszthelyen tartják a B.my.Lake fesztivált.

Vélemény, hozzászólás?