You are currently viewing A 2018-as bikini divat

A 2018-as bikini divat

 

Minden évben változik a divat és ez nincs másképp a bikinik terén sem. A trendi fürdőruha magabiztos megjelenést nyújthat a strandon vagy a medence partján.

A 2018-as évben nem csak a hétköznapi divatban, hanem a bikini divatban is visszatérnek a régi divatelemek. Hiába ismétlődnek a stíluselemek, a tervezők az alap, időtlen darabok mellett rengeteg újdonsággal is készültek a 2018-as nyárra.

 

Magas derekú bugyi

Az egyik nagy visszatérő darab az 50-es években, a Marilyn Monroe által divatba hozott magasderekú bugyi. Az ’50-es évek elejétől kezdve forradalmasította a bikini divatot a férfiak nagy örömére. Ikonikus stílusát magával vitte a strandra is, a nők pedig világszerte követték példáját az évtizedek során.

Marilyn szemet gyönyörködtető homokóra alakját remekül kiemelte ez a stílusú fürdőruha, amit megszámlálhatatlan szín- és mintavariációban viselt az évek során. Irigylésre méltó idomai bátorságot és magabiztosságot adtak a hasonló alakkal rendelkező nőknek, hogy megmutassák magukat a vízparton.

A bugyi rengeteg felsőrész variációval érhető el, találhatunk bandeau, push-up háromszög vagy kivehető szivacsos fazont is, ám az eredeti stílusnál a bandeau (vagy másnéven csík fazonú) bikinifelső volt a legelterjedtebb.

Fehérneműsziget tipp: Ezt a fajta bikini alsót különösen ajánljuk a homokóra, illetve körte alakkal rendelkező hölgyek számára.

 

Egyrészes fürdőruha

Szintén újra virágkorát éli az egyrészes fürdőruha.

Népszerűsége akkor kezdett felfelé ívelni, amikor a ’90-es évek elején induló (majd 10 évig műsoron lévő) Baywatch sorozatban először megjelent. A hibátlan alakkal rendelkező női vízi mentők piros egyrészes fürdőruhája mára már ikonikussá vált.

Mindenki, aki látta a sorozat valamely részét megjegyezte magának a szőke bombázót, Pamela Anderson-t, akit azóta is ezzel a szerepével azonosítanak leginkább, hiszen 5 évig a sorozat aktív szereplője volt.

A sorozat előtt nem örvendett túl nagy népszerűségnek az egyrészes fürdőruha, hiszen a 80-as években a minél kisebb méretű bikinik hódítottak. A Baywatch fürdőruha, majd később a mindenféle mintával ellátott, különböző szabású, egyrészes fürdőruhák azonban utat törtek maguknak és bebizonyították, hogy egy ilyen viselet is lehet szexi a strandon.

A 2018-as évben az egyrészes fürdőruhákat már úgy tervezték meg, hogy a modern, fiatal nők számára is vonzó legyen. Színekben és mintákban gazdagok, bojtokkal vagy rakott pántokkal díszítik őket, így egy rövidnadrággal együtt akár fesztivál viseletként is hordhatók.

Fehérneműsziget tipp: Ezt a fürdőruhát minden alakra ajánljuk, hiszen rendkívül igazodik a női testhez.

 

Magas topp

Az idei év legnagyobb újdonsága bikinik terén a topp fazonú felsőrész.

Mint ahogy az egyrészes fürdőruhákat, úgy ezt a fazont is úgy tervezték, hogy egy rövidnadrággal vagy szoknyával fesztiválokon felsőrészként is hordhatók. A divat visszatért a crop topokhoz a 2017-2018-as években, és a fürdőruhák sem maradtak le.

A crop top egy olyan felsőrész, ami közvetlen a mellek alatt véget ér,szabadon hagyva viselője hasát és derekát.

Kevesen tudják, de a crop topokat férfiak is hordták a ’70-es években, ami később átterjedt pulóverekre és dzsekikre is és a rögbi mezek azóta is crop top szabásúak.

A nők körében eleinte a középen összekötött crop topok voltak divatban, amik akár egyszerű ingek is lehettek. A ’80-as években az aerobik lázzal együtt egyre jobban elterjedt ez a fajta felsőrész és egészen addig jutott, hogy a nők még munkába is ilyenben jártak.

A divat egészen a 2000-es évek végéig tartott, azóta viszont pár évre feledésbe merült, hogy 2017-től újra utat találjon magának.

 

Fehérneműsziget tipp: A magas toppos felsőrészt kis mellű hölgyeknek ajánljuk leginkább, de egy jól megszabott fazon a nagyobb méretekkel rendelkező nőknek is nagyon jól tud állni!

 

Vélemény, hozzászólás?